tisdag 26 oktober 2010

Katrineberg med nollfemmorna

Nollfemmorna är de barn som föddes i vår lilla vrå av Bromma sommar och höst 2005. Alla var småsyskon, så en "andrabarnsmammagrupp" tussades ihop av BVC. Med otroligt resultat. Vi umgås fortfarande!

Lagom till vårt femårsjubileum åkte vi med stora och små syskon och pappor till Katrineberg. Vi inledde med lunch (smaskig kyckling (den såsen var det inte bara minimjölk i...) och klyftpotatis. Sen skulle 5/6 av mammorna ut-å-gå. Det gick ju bra. Fast vilse. Mamman med enmånadsprinsessan i vagn och mamman utan träningskläder blev hämtade av minstingens pappa, men vi andra tog de raska stegen tillbaka. Det blev två timmars promenad. Inte så dumt!

Det bjöds på äppelkaka när vi kom tillbaka. Jag svek mina kolhydratrestriktioner och åt lite frukt; tror att jag inte klarat mig till middagen annars! Middagen var tacobuffé. Hur gott som helst.

Barnen lekte och lekte och lekte. Papporna pratade och drack öl och mammorna gjorde sammanlunda fast med vin. Och vi vuxna lekte också. Ordlekar och charader och lekar med kort och lekar med frågor. Sambon- som jag inte skulle trott var en sån lekfarbror- dammade av halva sitt förråd. Tänk- efter tio år visar han nya sidor! Nya sidor som jag tycker om, dessutom. : )

Vi hade hela stället för oss själva, vi 12 vuxna och 14 barn (födda mellan 2000 och 2010). Hur lyxigt som helst. Det är ju inget superlyxställe, men det är rent, maten är jättegod och Stefan och Monica är helt fantastiska. En riktigt, riktigt härlig helg!

Och jag klarade både vin- och godissug, trots chips och sötsaker i överflöd + en bar som var öppen till midnatt. Det tyckte jag var jätteduktigt av mig!!

Vilken gåva det är att ha fått de där två juvelerna. Och vilken gåva att ha så många människor i sin närhet som man faktiskt kan dela en hel helg med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar