måndag 4 oktober 2010

Mera mat

Fiskgryta
600 g sejfilé
1 gul lök
12 cm purjo
1 brk krossade tomater
skaldjursfond 1-2 msk
tomatpuré 2-3 msk
1/2 citron
1 liten bit fänkål
smörolja/olja

Tina fisken. Pressa över citron så att fisken "vitnar" lite.

Strimla lök och purjo. Fräs mjuk i olja. Krydda med salt o vitpeppar. Häll över tomatpuren och fräs den med en stund. Slå över lite kokande vatten o fond. Häll i tomaterna och bitar av fänkål. Låt det puttra ihop ca 20 min. Smaka av. Lägg i fisken i bitar och låt den sjuda några minuter.

Blanda 1 tetra gräddfil med 1/2 pressad citron inkl skal, salt, vitpeppar och kanske 1 krm spiskummin och 2 krm koriander.

Servera med potatis till familjen och med sallad till dig själv! : )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar